sodasan - "One Ocean" ozeankind

sodasan - "One Ocean" ozeankind

Zajedno protiv zagađenja plastikom

sodasan je uvijek bio pionir u zaštiti okoliša i održivosti. "Sauber sauber machen" - ovog slogan eko-pionira nije slučajnost, a u prevodu znači "očistiti na čist način". Stoga je logičan korak da je sodasan predan izbjegavanju plastičnog otpada. Prije nekoliko godina pakiranje njihovih proizvoda prebačeno je na plastiku izrađenu od recikliranog materijala, a od tada su veliki spremnici dostupni u vrećama. Te male geste dugoročno štede ogromne količine plastičnog otpada. Ali sodasan želi učiniti više! Zbog toga je udruga ozeankind podržana linijom "One ocean". Limitirana kolakcija sastoji se od tri proizvoda, od kojih fiksni iznos od prihoda ide udruzi.

Oceani su neophodni za naš život

Mora pokrivaju 70% zemljine površine i igraju važnu ulogu u našem životu. Bez obzira živite li na obali ili daleko od oceana - ona ima temeljno značenje za sav život na zemlji: proizvode neznatnu količinu kisika, podupiru ravnotežu biosfere ublažujući posljedice klimatskih promjena i dom su velikom broju vrsta, od kojih su mnoge još uvijek neotkrivene. To otvara pitanje zašto ljudi ne pokazuju više poštovanja prema morima! Uzima se ono što želite, a ono što više nije potrebno, izbacuje se natrag u more. Šokantan je rezultat takvog funkcioniranja da stotine tisuća komada plastičnog otpada plivaju na svakom kvadratnom kilometru svjetskih oceana i mora, uništavajući život i životni prostor mnogih bića.

ozeankind® eV - nije rješenje, već dio odgovora

Za razliku od drugih organizacija za zaštitu okoliša, udruga ozeankind ima samo jednu središnju temu kojoj su posebno posvećeni: plastični otpad, njegovo recikliranje i smanjenje. Transparentnost je pritom glavni prioritet: svi su projekti vidljivi, opipljivi i neposredni. Otpad se sakuplja, podiže svijest o temi plastičnog otpada i, prije svega, radi se s djecom, kako bi i ona bila poučena o važnosti ove teme. ozeankind ima nekoliko baza u Njemačkoj, iz kojih se organiziraju mjesečna čišćenja. Trenutno postoji projektno mjesto na Zanzibaru na kojem reciklažna tvrtka Zanrec radi kao partner i u suradnji s osnovnim školama.

Naše dnevne odluke čine razliku

Također je važno osvijestiti ljude da svaki pojedinac MOŽE nešto poduzeti - svakodnevno se donose odluke koje mogu biti dio odgovora - uostalom, svaki pojedinac svakodnevno odlučuje koliko će se plastičnog otpada baciti i također proizvesti. Ali trebali biste biti svjesni da se svaka promjena, bez obzira na to koliko je mala, računa i dugoročno pomaže.

sodasan podupire ozeankind kroz financijsko sponzorstvo, kao i kroz zajedničke projekte.